Volg de groei en ontwikkeling van je baby

Volg de groei van je baby op de voet

In de eerste maanden groeit je baby als kool. Als ouder volg je dit natuurlijk van dichtbij, maar daadwerkelijk de groei bijhouden in een logboek is natuurlijk ook erg interessant. Start daarom direct na de geboorte met een groeicurve voor jouw kind. Een groeicurve is een grafiek waarbij de lengte, of het gewicht wordt uitgezet tegen de leeftijd van het kind. Zo zie je precies hoe groot je kindje is en kun je de groei vergelijken met die van een gemiddeld kind. Groeit jouw baby veel sneller of langzamer dan een gemiddeld kind, dan zegt dit mogelijk iets over de gezondheid van de baby.

Groeicurve

Maar hoe weet je nu wat de groei van een gemiddeld kind is? Daarvoor zijn gemiddelde groeicurves ontwikkeld, bijvoorbeeld door het consultatiebureau of door de wereld gezondheidsorganisatie (WHO). Deze geven de gemiddelde groei van een grote groep kinderen op verschillende leeftijden weer. Naast het vergelijken van de groei van jou kind met de groeicurves, is het belangrijk de groeitrend van jou kind in de gaten te houden. Vertraagt de groei ineens heel sterk, of stopt de groei helemaal? Dan is het goed om dit eens te laten onderzoeken.

Lengte en gewicht online volgen

Wil je de groei van jou baby heel eenvoudig volgen en vergelijken met de gemiddelde groei van een kind? Dat kan nu op BabyChart. Registreer je nu of log in als je al een account hebt, vul de lengte en het gewicht van je baby op verschillende leeftijden in en vergelijk eenvoudig met de groeicurves van het consultatiebureau.

Gerelateerde artikelen