Volg de groei en ontwikkeling van je baby

De ontwikkeling van je baby maand 4, 5 en 6

In de vierde, vijfde en zesde maand gaat de ontwikkeling van je baby razendsnel door. Steeds bewuster gaat de baby zijn/haar eigen mogelijkheden ontdekken en dingen horen, zien en aanraken. De bewegingen worden wat meer gecontroleerd en doelgerichter, en ze zullen ook actiever worden. Steeds meer dingen zullen ze proberen vast te pakken om te onderzoeken (in hun mond stoppen). Ook de eigen handen en voeten horen hierbij. Daarnaast worden er pogingen ondernomen om zelfstandig om te rollen. Vanaf de vijfde maand mogen babies ook fruit en groentehapjes gaan eten.

Ontwikkeling zicht en spraak

Het zicht en de spraak van de baby zal zich ook verder ontwikkelen. In de vierde maand zal de baby ook kleuren kunnen gaan zien. Ook kunnen ze steeds meer verschillende geluiden gaan produceren en vinden ze speelgoed met geluidjes steeds interessanter. Spelen is in deze fase erg belangrijk voor babies. Ze gaan met meer verschillend speelgoed spelen en leren daar heel veel van.

Verschillen tussen kinderen

In deze periode zullen er ook verschillen in de ontwikkeling gaan optreden tussen kinderen van dezelfde leeftijd. De ene baby zal zich al wat verder ontwikkeld hebben dan de andere, maar dat is normaal.

Gerelateerde artikelen