Volg de groei en ontwikkeling van je baby

De ontwikkeling van je baby in het tweede half jaar

In de tweede helft van het eerste jaar ontwikkelt je baby zich voortdurend. Vanaf de zevende maand kunnen ook de eerste tandjes doorkomen, wat niet altijd even prettig is voor je baby. Het kan er toe leiden dat de baby in de periode moeilijk slaapt of eet. De motoriek van de baby raakt in deze maanden steeds beter ontwikkeld en de spieren worden steeds sterker. Ze kunnen steeds makkelijker zitten en gaan hun handjes steeds meer gebruiken. Je baby gaat proberen dingen aan te wijzen en op te pakken. De baby zal ook gaan proberen zichzelf te verplaatsen, door te gaan kruipen. Als dit eenmaal gelukt is, zal je baby ook gaan proberen om op te staan, met behulp van een tafel of stoel. Hierna zullen ook de eerste echte stapjes volgen.

Ontdekkingstocht door omgeving

Ook hun ontdekkingstocht door hun omgeving gaat verder. Hoewel iedere baby zich in zijn eigen tempo ontwikkeld, zullen de meeste babies gefascineerd raken door steeds meer dingen om hun heen. Ze zullen meer gevarieerde geluiden gaan maken en steeds sterker reageren op de geluiden om zich heen. De geluiden beginnen steeds vaker op echte woorden gaan lijken. Langzaam beginnen ze de betekenis van veel voorkomende woorden te leren. Ook de toon waarop mensen praten (bijvoorbeeld boos of blij) zal de baby gaan herkennen.

Ontwikkeling van geheugen

Het geheugen van de baby wordt steeds beter. Ze begrijpen steeds meer en gaan zo langzamerhand gezichten herkennen. Door voortdurend mensen na te doen en na te praten, zullen ze veel leren. Langzaam maar zeker zullen ze ook een eigen wil en een eigen karakter gaan ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen